vineri, 31 august 2012

O saptamana in Germania: Bremen si Berlin

Am plecat luni, 20 august 2012, din San Mauro Pascoli, spre Germania. Avem ocazia sa vedem tara model de civilizatie, pentru ca Gabi si Alecsii sunt acolo. Am mers prin Italia numai pe statale Verona, Bolzano, Brennero, pe o caldura de 35-37 grade! (noroc ca functiona aerul conditionat in masina) am gasit in Austria benzina cu 15 cetesime mai ieftina si am facut plinul, am platit 8 euro la austrieci sa trecem un pod pe autostrada, in loc sa mergem pe statatale...am ajuns la ora 20, la prietenii nostri de Wiessee, pe ploaie, noi care de 4 luni nu am mai vazut stropi de precipitatii in zona noastra din Italia,doar seceta...
De aici incepe si racoreala de care aveam nevoie dupa 4 luni de canicula si temperaturi de peste 50 grade in fata casei. Am stat la "chiachere" pana la 12 noaptea cu Ani si Titi, eu nu i-am vazut de 20 de ani! Pe intuneric am pornit spre Bremen, Ionel a condus pana pe la 3 dimineata, apoi eu cam 100km si am ajuns la destinatie, in campusul universitar, marti dimineata pe la ora 10,30. Am cautat un pic pana gasit campingul Stadtwaldsee ce ni l-a recomandat Gabi (pentru ca nu nimeream intrarea :)) ) si de la ora 12 ne-am instalat cortul intr-adevar intr-un loc superb, lacul aproape, curat, dotat cu tot ce trebuie.
 Cu Gabi ne-am intalnit pe la ora 13, am vazut caminul facultatii in care s-a cazat, am facut cumparaturi, ne-am apucat de gatit in camping si a trecut prima zi, in Bremen, a doua de viaggio.
Ziua urmatoare, miercuri am mers pana la Marea Nordului, la Cuxhaven, pana acum cel mai nordic punct valcat de noi...foarte interesanta marea mai ales ca am prins refluxul cand apele s-au retras mai mult de 300m iar oamenii umblau pe fundul marii, departe in zare, incaltati si imbracati ca era vant. Dar mi-a placut!
 Seara din nou la cort cu gratare si bere, iar joi dimineata am strans sandramaua si directia Berlin,.
Am ajuns cam pe la 6 seara in Berlin ghidati asa:  Gabi la volan urmarea pe GPS dar si strazile, ii spunea lui Alex unde ne aflam si el prin bluetooth in dadea indicatii pe ce strazi sa vireze...interesant si distractiv , cele mai bune puncte de reper fiin statiile de metrou, am ajuns fara greseala la adresa exacta.
Ne-am ospatat bine cu bunatatile pregatite de Alexandra si apoi am iesit sa vizitam zona cu Zidul Berlinului, care era in apropiere la cca 200m, acea istorie incredibila si totusi reala...
Vineri dimineata am urcat in Turnul televiziunii, am vazut Alexander platz, Domul, Universitatea, Monumentul eroilor cazuti sub tiranie si tot ce mai era de vazut in centru, dupa masa nu am ratat cumparaturile in magazinele recomandate de Alexandra...
Sambata dimineata am vizitat Bundestagul, Mihai a fost la Zoo insotit Alex si Ionel,  unde s-a distrat bine in compania becuvabtatoarelor. Eu iar la cumparaturi...apoi dupa masa de seara am iesit sa vedem un spectacol de lumini proiectat pe Domo.
Duminica la pranz, dupa ce am ascultat Sf Liturghie la Radio Renasterea, ca la biserica nu am mai ajuns, am pornit inapoi spre Italia. Am mancat de pranz, desigur, am facut si un tort de fructe sa aniversam deodata ziua lui Mihai, Sf. Alexandru, Ziua lui Gabi si a mea...
Ne-a plouat tot drumul prin Germania, cu tot blocajul de pe autostrada si cu oboseala, dar cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns cu bine, luni dimineata pe la ora 9 l locul de unde pornisem .
A trecut repede, a fost frumos si o sa ne aducem aminte cu placere de aceasta vacanta..

Albumul de poze (click aici)

Campingul din Bremen
Marea Nordului, la Cuxhaven
Berlin, Turnul Tv

Berlin, pe Palatul Parlamentului
Aquilla asta mare a lasat un grup de copii si a venit tot intr-o fuga la Mihai!...

Cel mai bun prieten

Curcubeul care ne-a insotit dupa ploaie, pe autostrada, incheie albumul si vacanta.
.