vineri, 28 martie 2008

Poze Sihla

Primele poze sunt din 3 ianuarie 2008 , pe drumul dinspre Sihla spre Sihăstria. Lâgă clopotniţa de la Sihla sun eu şi bunul meu prieten Spiridon, iar în maşină e Dragoş şi un frate de mănăstire, Mihai, fiul meu şi soţul meu Ionel. Crucea de gheaţă era la Mănăstirea Petru Vodă.

La Sihla

Luni,24 martie 2008, după-masă, am plecat către Iaşi, cu un student rebel care fusese în weekend,la Cluj. Ne-am oprit la Reghin să cumpărăm pantofi Wrangler, de la promoţie 1+1 gratis, am trecut pe la Mănăstirea Petru Vodă, pe la părintele Iustin Pârvu, la uşa căruia erau o mulţime de oameni, ca de obicei, aşa că ne-am mulţumit cu o binecuvântare fugitivă şi miruire. La Sihla am ajuns pe întuneric, pe la mijlocul slujbei de Priveghere, căci era Bunavestire, a doua zi. De cum am păşit în mănăstire, l-am întâlnit pe dragul şi nepreţuitul nostru prieten Spiridon, care şmotruia la maşină, pregătind "misiunea" de a doua zi. Ioanichie, cumsecade ca de obicei, ne-a aşteptat cu camera de oaspeţi încălzită. Am mâncat şi apoi mi-am umplut sufletul de minunăţia slujbei ţinute de vechiul şi iubitul meu duhovnic, Părintele Pahomie şi fratele său Părintele Andrei. A doua zi, afară ningea ca într-o veritabilă zi de iarnă! Dar ciripeau o multime de privighetori, piţigoi, mierle şi nu mai ştiu câte! Era mirific!

Adio! Stimate DOMN!

Nu imi vine sa cred ca a plecat atat de repede si Stimatul DOMN PROFESOR GEORGE PRUTEANU! L-am admirat pentru strasnicia cu care a aparat Limba romana. L-am ascultat, nu demult, intr-o emisiune a lui Liviu Mihaiu, de la Radio Guerrilla, unde a dat niste raspunsuri argumentate foarte spiritual, in ton cu subiectul discutat, e ultima data cand l-am auzit in direct. Era deosebit de generos si am ramas surprinsa de sinceritatea cu care mi-a raspuns la ultimul e-mail, prin care il rugam sa-mi precizeze un termen de specialitate. Imi pare tare, tare rau ca nu mai este...Dumnezeu sa-l adauge intre ingeri!

Acesta este raspunsul la imeilul meu.