duminică, 10 iulie 2011

Educatie Rutiera,Cupa ACR (2005) vs. Trofeo Sammaurese Pascoli (2011)

Antrenamente inaintea cursei....


Duminica dimineata, strada mea s-a transformat in pista de biciclete pentru copii, in cadrul 
 6° TROFEO PEDALE SAMMAURESE PASCOLI,
 Categoria: Giovanissimi M/F, Tipo di gara: strada come da regolamento,Lunghezza circuito: Km 1,800

Daca tot  erau in fata portii noastre (cine a fost pe aici cunoaste locatia )si a trebuit sa mut masina din curte pe o strada vecina ca sa pot iesi sa  merg la biserica, m-am gandit sa acord un pic de atentie evenimentului.
Pentru siguranta copiilor circulatia a fost inchisa  in zona si politia a fost la post. Dar si organizatorii. Oricum stiam de eveniment caci am fost avertizati cu o saptamana inainte prin o multime de afise, ...
Se discuta pe Eurosport, cu ceva timp in urma: cum de  nu avem reprezentanti in Giro d'Italia, in Tour de France etc...?! Copiii de la noi participa la concursurile de Educatie rutiera organizate de ACR , Politia Rutiera  s.a., dar dupa cateva luni de antrenamente toul se termina cu o zi de concurs, diplome, cupe , cadouri, fara oferte de competitii mari...(profesorii instructori castigand cateva zecimi la "puctajele" de activitate )
Pe aici, spre safrsitul anului scolar, copiii dau un test cu Politia Municipala pentru ''patente" (permis) de biciclist; apoi, cu cluburile organizeaza  competitii aproape in fiecare duminica ... se vede echipamentul din dotare  pistele ciclabile, respectul fata de biciclisti din partea automobilistilor (nici aici foarte mare dar oricum superior).  Se organizeaza multe concursuri pentru biciclisti.
Am scris asta, pentru ca aceasta competitie "mica"de duminica m-a facut sa-mi amintesc de trecut si ma gandeam cum era daca organizam si noi un pic altfel...