sâmbătă, 15 martie 2008

OVIDIU IULIU MOLDOVAN

L-am cunoscut pe minunatul OVIDIU IULIU MOLDOVAN, de cand ma stiu. Era, deja, unul dintre cei mai mari actori romani, la vremea cand eu am inceput a viziona filme la cinematograf si spectacole la televizor. Am ajuns, dupa terminarea scolii, sa fac parte dintr-o formatie artistica de amatori si sa fim invitati sa filmam la Televiziunea romana. Acolo, nu intra nimeni pe platou fara a trece pe la machiaj, locul unde am vazut cel mai fermecator chip si zambet, din cate am avut in fata ochilor pana atunci dar si de atunci...Era el, divinul Ovidiu Iuliu Moldovan. S-a asezat pe scaunul de langa mine, asa ca am avut destul timp sa-l admir si nu era deloc zgarcit in a-mi zambi, doar vazuse ca mi s-au lipit ochii de oglinda ce reflecta spre mine imaginea "printului din vis". In pauze, alergam sa-l urmaresc in timp ce filma o piesa de teatru, in studioul alaturat. L-am mai vazut in cateva spectacole, in mai toate filmele, dar acum vreo luna m-a ajuns un dor ciudat de a-l revedea. Cautand informatii despre Ovidiu Iuliu Moldovan, pe internet, am dat de saitul youmago.ro, unde am postat un mesaj, am primit si raspuns, dar n-am insistat, n-am baniut...Prea tarziu, am inteles,ca nu trebuia sa-l astept sa vina ci sa-l caut si sa vad ce mai face...Ii voi revedea filmele, in vreme ce el se va bucura cu ingerii.

2 comentarii:

  1. Am fost azi, in satul Vişinelu, retras discret intre dealuri, lăsat prea izolat pentru generozitatea sa de a da o personalitate atât de valoroasa pentru cultura neamului nostru.
    Am vizitat casa in care a copilărit marele actor, am lăsat o jerbă lângă piatra funerară a familiei, ce se află în vecinătatea casei sale. Pentru pomenirea sa am dat doi cozonaci şi o sticlă de vin vecinilor (stiu că merita mai mult...) Aş vrea să mă implic în finalizarea planurilor sale şi în ridicarea unui monument sau a unei troiţe în curtea casei părinteşti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Rodica,

    M-as bucura sa corespondam. Ideile tale sunt absolut minunate. Astept sa-mi trimiti cateva ganduri pe adresa: oliviamis@yahoo.fr

    RăspundețiȘtergere

Fă un popas aici!